Welcome to Destination Japan

check-in for take off

Welkom aan boord van The Event Pilots vlucht met bestemming Japan, het land van de rijzende zon. The Captain en zijn flight crew delen in deze flight post hun inspiratie om van jouw staycation een echte Japanse beleving te maken. Lees verder en ontdek bijzondere Japanse gewoontes, leuke tutorials en verrassende weetjes. Start hier en haal je boarding pass op voor check-in, fasten your seatbelt and enjoy the experience.

 

Japan is een eilandstaat ten oosten van het vasteland van Azië en staat bekend als een zeer mooi land met een bijzondere cultuur. Start jouw staycation met deze inspirerende beelden en het ontdek ons moodboard met inspirerende foto’s en illustraties.

test je kennis. Doe onze Japan quiz.

you had me at sushi

Bij Japans eten denken we meteen aan sushi. Het heeft een compacte vorm en bestaat altijd uit rijst in combinatie met andere ingrediënten, zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar het ziet er steeds als een kunstwerkje uit. Sushi eet je met sushistokjes. Begin al maar te oefenen.

 

Maak tijdens deze staycation eens je eigen sushi. Het is een superleuke activiteit. Met enkele ingrediënten en een sushimatje kan je al aan de slag. Jeroen Meus toont je in hier hoe je simpele maki’s kan maken.

 

Ben je geen held met een sushimatje? Dan is een sushi bazooka zeker iets voor jouw! In no time tover je de lekkerste sushi op tafel. Enjoy!

Geisha & matcha

Wie aan het traditionele Japan denkt, denkt wellicht meteen aan geisha’s en samoerai. Beide figuren zijn in het Westen symbolen geworden voor het traditionele Japan. Ze belichamen het mannelijke en het vrouwelijke aspect van de Japanse cultuur.

 

Een Geisha is een hoog opgeleide gezelschapsdame die haar gasten, op een uiterst elegante manier, entertaint met traditionele Japanse zang, muziek en dans. Hun uiterlijk wordt getypeerd door hun witte gelaat, een kunstige zwarte pruik en een opvallende kimono.

 

De geisha’s begeleiden de traditionele theeceremonies. Hierbij bereiden en dienen ze een bittere groene thee op voor hun gasten. Deze thee is beter gekend als Matcha thee en is typisch Japans.
Wil jij ook een gezond kopje groene thee? Ontdek hier hoe je de Machta thee bereid.

luister hier naar de japan playlist

origami challenge

Manga, anime, origami, sudoku en Taiko drum vinden allemaal hun oorsprong in Japan. Ga creatief aan de slag tijdens jouw staycation met deze leuke manga tekening of ga de origami challenge aan en vouw een kimono. Instructies vind je in deze tutorial.

Anime cartoons zijn extreem populair in Japan. Verschillende tekenfilms zijn ook bij ons gekend. Hoeveel figuurtjes kan jij herkennen op deze foto?

from japan with love

Maak nu een leuke staycation foto and share the love met je vrienden en familie of verras ze met een leuke postkaart.

 

Wil je graag een Destination Japan Event box bestellen? Stuur dan een mailtje naar eventbox@eventpilots.be voor meer info.

 

Enjoy your staycation brought to you by The Event Pilots.

DOWnLOAD HIER JOUW JAPAN POSTKAART